Met dit recept maak je zelf in een handomdraai knapperige broodstengels. Lekker om te dippen bij de borrel of gewoon als snack tussendoor.
Porties: 25stuks
Ingrediënten
50gramwater
25gramolie
40grambloem
4gramzout
25gramsesamzaadjes
1ei, geklutst
Extra nodig
spuitzak
Instructies
Bak de sesamzaadjes in een pannetje tot ze goudkleurig zijn. Voeg dan water, olijfolie, bloem en zout toe en roer dit tot een samenhangende bal. Zorg dat het niet aanbrandt!
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg het ei toe en roer tot deze helemaal is opgenomen in het mengsel.
Vul een spuitzak met het mengsel, knip het puntje er van af en spuit slierten van ongeveer 15 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg dat de oven ingesteld staat op 250 °C (boven- en onderwarmte) en dat je een braadslede onderin hebt staan. Zet de bakplaat met de stengels in de oven en giet een kopje heet water in de braadslede. Sluit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C (boven- en onderwarmte). Bak de stengels nu in 10-15 minuten goudbruin.
Bewaren
Je kunt de broodstengels gemakkelijk bewaren. In een luchtdicht afgesloten verpakking blijven ze tot wel een week goed.