Een aardappelgratin is overheerlijk, maar wat dacht je van deze zoete aardappelgratin met courgette? Een heerlijk recept als je het mij vraagt.
Porties: 4personen
ovenschaal van ongeveer 28 cm.
Ingrediënten
4-5zoete aardappels
1courgette
150mlslagroom
150mlmelk
1eiM
1teen knoflookgeperst
peper en zout
100gramgeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Was de aardappels en courgette. Gebruik een mes of mandoline om deze in dunne plakjes te snijden. Ik maakte ze ongeveer 2 mm dik.
Voor de buitenste ring wissel je de plakjes zoete aardappel en courgette met elkaar af. Zet deze in een ovenschaal van ongeveer 28 cm. Het midden van de ovenschaal vul je op met de resterende plakjes zoete aardappel, deze kunnen gewoon plat in de schaal liggen.
In een kom klop je slagroom, melk, ei, knoflook, peper en zout door elkaar. Giet dit in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de aardappel en courgette.
Bak de zoete aardappelgratin in ongeveer 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Dunne plakjes zijn belangrijk om de aardappel goed te laten garen in de benodigde tijd.
Bewaren
2-3 dagen afgedekt in de koelkast. Voor serveren weer even opwarmen.