Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
plakjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.65
van
14
stemmen
Cranberry-sinaasappel yoghurtcake
Een heerlijke frisse en smeuïge cake voor de kerstdagen. Deze cranberry-sinaasappel yoghurtcake zal zeker in de smaak vallen.
Porties:
12
plakjes
Voor een 25 cm bakvorm
Ingrediënten
200
gram
bloem
2
tl
bakpoeder
snuf zout
200
gram
fijne kristalsuiker
2
tl
sinaasappelrasp
200
gram
Griekse yoghurt
4
eieren
(M)
2
el
sinaasappelsap
100
gram
zonnebloemolie
150
gram
gedroogde cranberry's
Glazuur
100
gram
poedersuiker
2-3
el
sinaasappelsap
Instructies
In een kom doe je bloem, bakpoeder, zout, suiker en sinaasappelrasp. Roer door elkaar.
In een tweede klop je de Griekse yoghurt, eieren, sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar.
Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
Voeg de cranberry's toe en spatel gelijkmatig door het beslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren, giet over de cake.
Bewaren
Goed verpakt en buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.