Een op en top zomerse cake. Deze citroencake is niet alleen heerlijk fris, maar door het gebruik van slagroom is hij ook nog eens lekker romig!
Porties: 12personen (1,5 L vorm)
Ingrediënten
250gramongezouten roomboter
225gramwitte basterdsuiker
125mlongeklopte slagroom
2elcitroensap
3eieren
275grambloem
2elcitroenrasp
1tlbakpoeder
snuf zout
Glazuur
175grampoedersuiker
3elcitroensap
Decoratie
verschillende kleuren fondant waar je bloemen van maakt
Instructies
Klop de boter en suiker tot een luchtig, romig mengsel. Klop de slagroom en citroensap door het mengsel. Voeg de eieren één voor één toe tot deze goed zijn opgenomen. Voeg nu bloem, citroenrasp, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad beslag.
Schep het beslag in een cakevorm en bak deze in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de cake helemaal afkoelen. Maak van het poedersuiker en citroensap een dik glazuur dat je over de cake heen giet. Voor een minder zuur glazuur vervang je een gedeelte van het citroensap voor water.
Maak nu eventueel wat bloemen van fondant. Plaats deze op de icing terwijl die nog een beetje nat is.
Bewaren
De citroencake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.