Ga terug
+ quesedilla's
Quesadilla met kip
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Quesadilla's met kip en maïs

Een heerlijk Mexicaans gerecht: quesadilla's! Ik geef je een recept voor snelle, maar heerlijke quesadilla's met kip en maïs. Ook heerlijk als lunch!
Porties: 8 quesedilla's

Ingrediënten

  • verpakking met 8 tortilla’s
  • 2-3 kipfilets
  • blikje maïs
  • crème fraîche
  • 2-3 tomaten
  • 3 lente uitjes
  • geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Je kunt een hele tortilla in de pan leggen, deze beleggen en hier een tweede tortilla opleggen. Ik vind het zelf handiger om een tortilla voor de helft te beleggen en deze dubbel te vouwen. Zo kun je hem eenvoudiger draaien in de pan zonder dat de vulling er makkelijk uit kan vallen.
  • Snij de kipfilets in kleine reepjes en bak deze in een beetje olie gaar. Breng de kip op smaak met peper en zout.
  • Smeer crème fraîche op de helft van de tortilla en beleg deze helft met stukjes kip, maïs, blokjes tomaat, lente uitjes en kaas. Vouw de tortilla dubbel en leg hem in een koekenpan (zonder olie of boter). Draai het vuur aan en bak de quesadilla tot hij aan beide zijden goudbruin is gekleurd.
  • Halveer de quesadilla en serveer eventueel met een beetje extra crème fraîche, guacamole of salsa saus.
Tips
Ook leuk: snij puntjes van de quesadilla’s, zo kun je ze heel leuk serveren bij een borrel!
Bewaren
In de koelkast tot 2 dagen te bewaren.