Ga terug
Taartje van tomaat met parmaham
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Tomaten parmaham taartjes

Een heerlijk hapje voor bij de borrel: tomaten parmaham taartjes. Zo serveer je je gasten een lekker en origineel hapje dat snel te maken is. Ideaal!

Ingrediënten

  • tomaten
  • plakjes parmaham
  • roomkaas
  • pijnboompitten

Instructies

  • Snij de tomaten in plakjes, dit worden als het ware je ‘taartbodems’. De plakjes parmaham snij je -afhankelijk van de grootte- in 2 of 3 repen. Zo’n reepje parmaham leg je in een cirkel op de plakjes tomaat.
  • Daarbovenop komt wat roomkaas. Ik gebruikte daarvoor twee theelepels. Met een theelepel schep je wat roomkaas uit het bakje, met de andere theelepel kun je er een soort ovale vorm van maken. Dat ziet er wat netter uit dan wanneer je het er gelijk op schept of erop smeert.
  • Als laatst strooi je een paar pijnboompitjes over deze tomaten parmaham taartjes. Ik heb ze niet geroosterd, maar dit kun je wel doen. Dat zal nog meer smaak geven aan de pijnboompitten.
Bewaren
Bewaar de hapjes in de koelkast tot je ze serveert, je kunt ze prima enkele uren van tevoren maken. Deze taartjes zouden het trouwens ook goed doen als voorgerecht!