Ga terug
+ stuks
pepernoten recept kruidnoten
Opslaan Recept afdrukken
4.66 van 129 stemmen

Pepernoten (kruidnoten) recept

Niet moeilijk en vooral heel leuk om te doen: kruidnoten bakken! Ook leuk om samen met kinderen te doen.
Porties: 70 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 100 gram koude harde boter
  • 6 el melk

Instructies

  • Dit recept heb je snel gemaakt, verwarm je oven dus alvast voor op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Voeg alle droge ingrediënten samen (zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout) en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal.
  • Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast, je kunt dus gelijk beginnen met het draaien van balletjes. Ik haal uit dit recept ongeveer 70 pepernoten. Dan draai ik balletjes ter grootte van een flinke knikker (en hebben we thuis allemaal al een lekker stukje deeg gesnoept).
  • Wanneer de bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Binnen een uur kun je dus al lekkere warme pepernoten snoepen!

Tips

  • Er is ook een recept printable beschikbaar van deze kruidnoten via deze link!
  • Liever glutenvrij? Maak dan dit recept voor glutenvrije kruidnoten.
Bewaren
In een afgesloten trommel 2-3 weken. In de vriezer tot 3 maanden.