Niet moeilijk en vooral heel leuk om te doen: kruidnoten bakken! Ook leuk om samen met kinderen te doen.
Porties: 70stuks
Ingrediënten
250gramzelfrijzend bakmeel
125gramdonkerbruine basterdsuiker
4tlspeculaaskruiden
mespunt zout
100gramkoude harde boter
6elmelk
Instructies
Dit recept heb je snel gemaakt, verwarm je oven dus alvast voor op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Voeg alle droge ingrediënten samen (zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout) en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal.
Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast, je kunt dus gelijk beginnen met het draaien van balletjes. Ik haal uit dit recept ongeveer 70 pepernoten. Dan draai ik balletjes ter grootte van een flinke knikker (en hebben we thuis allemaal al een lekker stukje deeg gesnoept).
Wanneer de bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Binnen een uur kun je dus al lekkere warme pepernoten snoepen!
Tips
Er is ook een recept printable beschikbaar van deze kruidnoten via deze link!
Liever glutenvrij? Maak dan dit recept voor glutenvrije kruidnoten.
Bewaren
In een afgesloten trommel 2-3 weken. In de vriezer tot 3 maanden.