Deze makkelijke hartige muffins zitten bomvol smaak. De heerlijke kruiden, spekjes en kaas maken ze om te smullen. De extra roomkaas topping maakt zo nóg lekkerder.
Porties: 6muffins
Ingrediënten
1ei(M)
100mlolijfolie
250mlkarnemelk
1flinke snuf zout
Peper(naar smaak)
Paprikapoeder(naar smaak)
1eetlepel Italiaanse kruiden
250gramtarwemeel
2tlbakpoeder
50gramgerookte hamblokjes
50gramgeraspte kaas
Roomkaas topping
roomkaas
gemengde kruiden
zout en peper
geraspte kaas(oud)
salami snippers
Instructies
Doe het ei, olijfolie, karnemelk en kruiden in een kom en meng door met een garde. Meng het meel met het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Voeg de hamblokjes en geraspte kaas toe en meng tot een mooi beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvorm. Als je wilt kun je over een paar muffins nog wat kaas strooien.
Plaats de muffinvorm op het rooster in het onderste gedeelte van de oven.
Bak de muffins in 35 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Haal na het bakken de muffins uit de oven en laat deze in de vorm ongeveer 10 minuten op het ovenrooster staan. Haal daarna de muffins uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Roomkaas topping
Voor de topping mengde ik de volgende ingrediënten door elkaar; roomkaas, gemengde kruiden, zout, peper, geraspte kaas (oud) en salami snippers. Voeg de hoeveelheden naar je eigen smaak toe.
De muffins hebben mij en mijn familie goed gesmaakt en waren al snel op. Voor degenen die het recept ook willen proberen: eet smakelijk!
Bewaren
De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.