Deze kruidige koekjes met een heerlijke amandelvulling in de vorm van mijters en cadeautjes zijn perfect voor Sinterklaas.
Porties: 15stuks
(30 losse koekjes = 15 koekjes met vulling)
Ingrediënten
1pakHomeMade Winter Feestkoekjes
175gramongezouten roomboter
10mlwater
Voor de vulling
150gramongezouten roomboter
150gramroomkaas
1tlamandel-extract
150grampoedersuiker
Instructies
Begin met het maken van de koekjes. Hiervoor doe je de koekjes mix en de boter in een kom. Gebruik een mixer of je handen om het tot een stevig deeg te kneden.
Bestrooi je werkblad met wat bloem en leg het deeg erop, strooi ook over het deeg een beetje bloem en rol het daarna uit tot een lap van 5 mm dik.
Als je vierkante en mijter koekjesstekers hebt kun je die gebruiken, maar je kunt ook -net als ik- een mesje gebruiken om de vormpjes uit te snijden. Zorg dat je van ieder soort koekje en formaat 2 stuks hebt. Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 10-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen voordat je ze gaat vullen en decoreren.
Vullen en decoreren
Voor de vulling klop je de boter romig. Voeg dan roomkaas toe en mix tot dit is opgenomen.
Voeg amandelextract en poedersuiker tegelijk toe en mix tot een romige crème. Als je hem nog niet dik genoeg vindt, kun je wat extra poedersuiker toevoegen. Ook kun je de vulling even in de koelkast zetten, hier zal hij verder opstijven.
Doe de vulling in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit de vulling op een koekje en druk er een koekje van gelijk formaat zachtjes bovenop.
Maak dan het glazuur. Doe de inhoud van het zakje glazuur mix in een kom en voeg hier het water aan toe, roer door elkaar. Vul er een spuitzak mee en knip een héél klein puntje van de spuitzak af.
Decoreer de koekjes naar wens. Zoals je op de foto kunt zien kun je mijters en cadeautjes op allerlei verschillende manieren decoreren.
Bewaren
Deze koekjes zijn het lekkerst als je ze nog dezelfde dag opeet. Dan zijn de koekjes namelijk nog lekker knapperig. Overgebleven koekjes kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren, maar ze worden dan wel zacht.