Ga terug
+ personen
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Sneeuwman carrot cake

Inspiratie nodig voor een lekkere cake voor de feestdagen? Probeer dan zeker eens deze sneeuwman carrot cake uit. Lekker én simpel!
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 gr geraspte wortel
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram MonChou
  • 3 el water

Extra nodig

  • mixer
  • kleine springvorm (ik gebruikte 15cm)
  • bakpapier (om bakvorm te verhogen)
  • zwarte en oranje fondant/marsepein

Instructies

  • Doe de cakemix, eieren, olie en geraspte wortel in een kom en mix tot een glad beslag. Mix niet te lang door, zodra alle ingrediënten zijn opgenomen in het beslag kun je stoppen met mixen.
  • Als je een kleine bakvorm hebt, kun je deze verhogen met een beetje bakpapier. Vet de vorm in en plak een strookje bakpapier tegen de rand van de vorm. Giet het beslag in de vorm en plaats de vorm op het rooster onderin de oven.
  • Bak de cake in 55-60 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.

Decoreren

  • Wanneer de cake helemaal is afgekoeld, kun je de topping en decoratie maken. Van zwarte fondant of marsepein draai je kleine balletjes voor de ogen en mond van de sneeuwman. Met de oranje marsepein maak je de neus.
  • Voor het maken van de topping klop je eerst de MonChou romig. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe aan de MonChou en klop het geheel in 1 minuut op de hoogste stand tot een romige topping.
  • Plaats de cake met de platte kant naar boven. als de bult op de andere kant erg groot is, kun je hem eventueel een beetje recht bijsnijden. Met een mes of spatel smeer je de cake rondom helemaal in met de topping. Wanneer je de carrot cake helemaal bedekt hebt, kun je het gezichtje van de sneeuwman maken.
Tips
Smeer de cake pas af met de topping wanneer je de taart bijna gaat serveren. Bewaar de cake dan buiten de koelkast zodat deze niet uitdroogt, de topping bewaar je in de koelkast. Dit in verband met de MonChou.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 4-5 dagen goed. Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast.