Deze cranberry roomkaas taartjes tover je in een mum van tijd op tafel. En je hebt slechts een paar ingrediënten nodig.
Porties: 16taartjes
Ingrediënten
4velletjes bladerdeeg
90gramroomkaas
25gramfijne kristalsuiker
2tlcitroensap
paar eetlepelscranberry compote(volgens recept)
walnoten(optioneel)
Instructies
Haal de velletjes bladerdeeg alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
Roer in een kom de roomkaas door, dit kan gewoon met een spatel. Voeg de suiker en citroensap toe, roer tot een glad mengsel.
Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het roomkaas mengsel over de plakjes bladerdeeg, een theelepel per plakje is genoeg. Daar bovenop schep je een theelepeltje cranberry compote, smeer dit een klein beetje uit.
Als je wilt kun je nog wat gehakte walnoten over de taartjes strooien, pecannoten zullen ook erg lekker zijn.
Bak de cranberry roomkaas taartjes in 14-16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Deze hapjes kun je heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.