Ga terug
–+ plakjes
ZELF KRUIDENBOTER MAKEN
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Kruidenboter

Zelf kruidenboter maken is hartstikke simpel en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare bakjes uit de supermarkt. Zeker uitproberen dus!
Porties: 8 plakjes

Ingrediënten

  • 1 pakje ongezouten roomboter (250 gram)
  • 3 tl citroensap
  • 15 takjes platte peterselie
  • 10 takjes dille
  • 15 stengels bieslook
  • 2-3 teentjes knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Haal het pakje boter uit de koelkast en laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Hak de blaadjes peterselie, takjes dille en stengels bieslook fijn. Pers de teentjes knoflook uit.
  • In een kommetje prak je de citroensap, kruiden en knoflook door de boter. Dit kan met een vork, maar ook een spatel werkt prima. Breng de boter verder op smaak met peper en zout.
  • Schep de kruidenboter op folie, vouw het folie dicht en draai de zijkanten dicht. Zo vormt zich een rol. Leg deze in de koelkast om op te stijven. Eenmaal uitgehard kun je er plakjes vanaf snijden.
Tips
Geen zin in plakjes gekruide boter? Je kunt er ook toefjes van maken! Schep de zachte kruidenboter in een spuitzak met stervormige spuitmond. Op een vel bakpapier spuit je toefjes kruidenboter. Zet ze in de vriezer zodat ze goed hard worden.
Bewaren
Eenmaal hard kun je ze in een bakje doen en in de vriezer bewaren. Zo heb je gelijk handige kleine porties die je kunt pakken wanneer je ze nodig hebt.