Zelf kruidenboter maken is hartstikke simpel en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare bakjes uit de supermarkt. Probeer dit makkelijke recept maar eens uit!
Bereiding5 minutenmin
Porties: 300gram
Ingrediënten
250gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
3tlcitroensap
20gramplatte peterselie
5gramdille
10grambieslook
2-3teentjes knoflook
peper en zoutnaar smaak
Benodigdheden
foodprocessor
Instructies
Bereiding met foodprocessor
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale spread. Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding zonder foodprocessor
Hak de peterselie, dille en bieslook fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Meng dit in een kleine kom met boter en citroensap. Dit kan met een vork, maar ook een spatel werkt prima. Breng verder op smaak met peper en zout.
Je kunt het direct serveren!
Tips
Een bakje met kruidenboter maar saai? Je kunt er ook toefjes of plakjes van maken. Lees in de tips boven het recept terug hoe je dat precies doet.
Bewaren
In een afgesloten bakje in de koelkast minstens een week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.