Deze malse honing kipspiesjes zijn een simpel maar ontzettend lekker gerechtje voor bij de borrel, een feestje of een dinertje met vrienden en familie.
Porties: 10spiesjes
Ingrediënten
1kipfilet
1elolijfolie
1elhoning
1tlmosterd
peper en zout naar smaak
Instructies
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. In een kommetje doe je de olie, honing, mosterd en peper en zout. Roer dit door elkaar.
Voeg de blokjes kipfilet toe en meng tot elk stukje bedekt is met een laagje van de honing marinade. Zet de kom afgedekt in de koelkast. Laat het hier minimaal een half uur staan, langer mag natuurlijk ook.
Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesjes en bak ze in een pan met een beetje olie rondom gaar en goudbruin.
Tips
Hou je van een pittige smaak? Gebruik dan gerust wat meer mosterd.
Bewaren
Serveer de spiesjes direct, of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot je ze wel wilt serveren. In de oven warm je ze eenvoudig op, maar ook koud zijn ze heerlijk!