Deze overheerlijke ROLO crumble cake is zeker het proberen waard. De smeuïge cake is heerlijk als toetje, op een verjaardag of gewoon bij de koffie.
Porties: 15personen
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
200gramfijne kristalsuiker
3eieren(M)
1tlvanille extract
150mlyoghurt
200grambloem
2tlbakpoeder
snufje zout
3rollen ROLO
Kruimellaag
50gramongezouten roomboter
65grambloem
65gramfijne kristalsuiker
snufje zout
Instructies
Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg het vanille extract toe en mix tot één geheel. Schraap even over de bodem van de kom om te kijken of alle boter ook is opgenomen.
Voeg de yoghurt toe en meng door het mengsel heen. Als laatst voeg je het bloem, bakpoeder en zout toe. Meng tot een egaal beslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal (die van mij is 18 x 28 centimeter). Halveer de ROLO’s en strooi deze over de cake.
Maak de kruimellaag. Hiervoor doe je alle ingrediënten in een kom, kneed met de hand tot een mooi kruimelig deeg. Strooi dit over de cake heen.
Bak de ROLO crumble cake in 45-50 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Klop het beslag niet te lang, zodra de bloem helemaal is opgenomen kun je stoppen.Denk je dat je beslag te dun is? Voeg een beetje extra bloem toe.Bang dat de Rolo’s naar de bodem zakken? Meng ze met een beetje bloem voordat je ze over het beslag strooit.
Bewaren
Je kunt de cake, mits goed verpakt, ongeveer een weekje bewaren.