Ook uit het basisrecept voor eierkoeken zijn leuke ideeën ontstaan. Zoals deze heerlijke appel-kaneel eierkoeken. Makkelijk te maken en vooral erg lekker!
Porties: 12stuks
Ingrediënten
2eieren(M)
100gramfijne kristalsuiker
100grambloem
2tlkaneel
1tlbakpoeder
snufje zout
halveappel(in kleine blokjes gesneden)
grove kaneelsuiker
Instructies
Klop de eieren en suiker goed luchtig. Voeg dan bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
Verdeel de kleine blokjes appel en strooi nog wat grove kaneelsuiker ter decoratie over de eierkoeken.
Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Bewaar de eierkoeken in een afgesloten trommel. Je kunt de ook goed (per stuk) invriezen. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje klaar liggen.