Wie zegt dat muffins altijd zoet zijn? Deze hartige mini muffins zijn namelijk ook hartstikke lekker en ook nog eens simpel om te maken.
Porties: 24stuks
Ingrediënten
1ei(M)
100mlzonnebloemolie
250mlvolle melk
250grambloem
2tlbakpoeder
snuf zout
peper naar smaak
1elItaliaanse kruiden
1tl(gerookte) paprikapoeder
50gramspekreepjes
50gramgeraspte kaas
Instructies
Doe het ei, de zonnebloemolie en de melk in een kom, klop met een garde door elkaar. Voeg het bloem en bakpoeder toe en mix met de garde tot een egaal mengsel.
Voeg kruiden, spekjes en kaas toe en spatel dit rustig door het beslag.
Vet een mini muffin vorm in. Van een stuk bakpapier knip je smalle strookjes die je in de muffin vorm legt. Zo kun je ze straks eenvoudig uit de vorm halen. Als alle vormpjes zijn voorzien van een strookje bakpapier, vul je de vormpjes met het beslag. Dat mag lekker vol, ik vulde ze bijna tot aan de rand.
Bak de muffins in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin
Bewaren
Bewaar de muffins in een afgesloten trommel, daar blijven ze wel een paar dagen in goed. Je kunt ze ook goed invriezen. In de oven warm je ze eenvoudig weer op.