Deze simpele tortilla's met limoen kip en avocado staan in een mum van tijd op tafel en oh wat zijn ze lekker. Zeker uitproberen dus!
Porties: 2personen
Ingrediënten
4tortilla’s
2kipfilets
1avocado
1groene peper
koriander(zo’n 10 steeltjes)
2ellimoensap
zout en peper
zure room
Instructies
Zet een pan water op het vuur en kook de kipfilets in zo’n 10 minuten gaar.
Terwijl de kipfilets op het vuur staan bereid je de rest van de vulling vast voor. Snij de avocado in partjes en de peper in dunne ringetjes. Doe deze in een kom samen met de blaadjes koriander, limoensap, zout en peper.
Zodra de kip gekookt is, snij je deze in reepjes. Voeg deze toe aan het avocado mengsel en hussel het goed door elkaar.
Verwarm de tortilla’s even in de magnetron of de pan. Smeer er een laagje zure room op en verdeel de vulling van kip en avocado over de tortilla’s.
Je kunt ze eten terwijl de kip nog een beetje warm is, maar ook koud smaken ze prima. Dan kun je de kip ook al eerder koken als je wilt.
Bewaren
De kip kan eerder worden bereid, de tortilla's zelf zijn het lekkerste als je ze vers maakt.