Klop boter en suiker romig met de mixer. Voeg de vanille-extract en eieren een-voor-een toe. Voeg de volgende pas toe als de eerste volledig is opgenomen. Mix kort door.
Zelfrijzend bakmeel, cacao, zout en kleurstof kun je tegelijk toevoegen. Mix tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
Neem een kleine ovenschaal en beleg deze met bakpapier. Stort het beslag erin en spreid gelijkmatig uit.
Bak de cake in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Eenmaal afgekoeld verkruimel je de cake. Dit kan met je handen, met een mixer of door twee vorken te gebruiken.
Voeg de roomkaas toe aan de cakekruimels en kneed tot er een soort deeg ontstaat. Draai hier 15 balletjes van en zet ze op een bord. Zet ze minimaal een uur in de koelkast of 15 minuutjes in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie. Bij de tips heb ik een linkje toegevoegd hoe je eenvoudig de chocolade kunt tempereren voor het beste resultaat.
Wanneer de chocolade op temperatuur is kun je de cake truffels dippen. Na het dippen leg je ze op een vel bakpapier, strooi er ook gelijk de sprinkles overheen.
Ga zo door tot alle truffels gedipt zijn. Laat de chocolade helemaal uitharden.
Tips
Lees hier hoe je chocolade zonder thermometer kunt tempereren.In dit artikel geef ik je tips over hoe je het beste truffels en bonbons in chocolade kunt dippen.
Bewaren
In een afgesloten verpakking in de koelkast ongeveer een week houdbaar.