Chocolate chip koeken met witte chocolade, pecannoten en karamel. Lekkerder wordt het niet.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
100gramboter
150gramlichtbruine basterdsuiker
1ei
1tlvanille-extract
200grambloem
snuf zout
1tlbaking soda
175gramchocolate chips (witte chocolade)
50grampecannotenfijngehakt
25gramkaramelblokjes
Instructies
Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg.
Kneed als laatst de chocolate chips, noten en karamelblokjes gelijkmatig door het deeg en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in 16 stukken en draai hier balletjes van. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte en druk ze wat platter.
Bak de koeken in ongeveer 12-14 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randen goudbruin kleuren. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren
De koeken zijn 1-2 weken houdbaar in een goed afgesloten verpakking.