Een pizza hoeft niet altijd belegt te zijn met Italiaanse ingrediënten, dat bewijst deze Mexicaanse pizza. Hartstikke lekker!
Porties: 2personen
Ingrediënten
rol vers pizzadeeg(of maak het zelf, ik ging dit keer voor gemak)
tomatensaus
ongeveer 150-200 gram gehakt(geruld)
3elmaïs
3elzwarte bonen
flinke hand geraspte kaas
2lente uitjes
peper en zout
zure room
Instructies
Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede plaat. Smeer het deeg in met de (bijgeleverde) tomatensaus.
In een pan bak je het gehakt rul, breng op smaak met een beetje peper en zout (of andere kruiden naar keuze). Verdeel het gehakt over de pizza. Verdeel ook je maïs, zwarte bonen, lente ui en geraspte kaas over de pizza.
Bak de pizza in 15-20 minuten op 200 °C tot hij gaar is en de randjes goudbruin zijn.
Na het aansnijden schep je op elk stuk pizza wat zure room. Een combinatie die misschien niet heel erg voor de hand ligt, maar wel eentje die er echt heel erg goed bij past!
Bewaren
Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.