Zorg dat je genoeg basilicum in huis hebt om deze pesto te maken. Je houdt een kaalgeplukt plantje over, maar ook ontzettend lekkere pesto!
Porties: 1klein potje
Ingrediënten
20grambasilicum(alleen de blaadjes, dat is ongeveer een heel plantje)
20gramParmezaanse kaas
20grampijnboompitten
1teentje knoflook
snufje zout
50mlolijfolie
Instructies
Voor het maken van de pesto heb je een vijzel, staafmixer of keukenmachine nodig. Ik gebruikte zelf mijn keukenmachine. Rooster de pijnboompitten voor extra smaak en pers het knoflookteentje uit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in het bakje en laat de machine draaien tot het een mooie gladde massa is.
That’s it! Kind kan de was doen ?.
Tips
Vraag je je af hoe het met mijn kaalgeplukte basilicumplantje gaat? Ik heb alle steeltjes kortgeknipt en het potje in de vensterbank gezet. Eens kijken of mijn vingers groen genoeg zijn om er weer een mooi plantje van te maken ?
Bewaren
Bewaar de zelfgemaakte pesto in een schoon potje. Afgesloten in de koelkast kun je dit ongeveer een week bewaren.