Ga terug
+ personen (20cm bakvorm)
Granaatappel cake recept
Opslaan Recept afdrukken
4 van 1 stem

Granaatappel cake met chocolade

Granaatappelpitjes zijn prima te verwerken in baksels. Zoals in deze granaatappel cake met chocolade bijvoorbeeld. Om te smullen!
Porties: 10 personen (20cm bakvorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren (M)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 100 gram granaatappelpitjes

Topping

  • 100-150 gram melkchocolade (afhankelijk van hoe dik je de laag wilt)
  • granaatappelpitjes

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Eenmaal romig, kun je de eieren toevoegen. Wanneer deze helemaal zijn opgenomen voeg je het zelfrijzend bakmeel en snufje zout toe. Mix tot het meel is opgenomen en zet de mixer dan uit.
  • In een apart kommetje doe je de granaatappelpitjes. Voeg hier een eetlepel bloem aan toe en roer dit door elkaar zodat alles is voorzien van een laagje bloem.
  • Voeg de granaatappelpitjes toe aan het cakebeslag en meng ze met een spatel gelijkmatig door het beslag heen. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.
  • Bak de cake in 45-50 minuten op 180 °C (boven- en onderwamte) gaar en goudbruin.
  • Normaal gesproken wacht ik na het bakken tot de cake helemaal is afgekoeld, daarna ga ik pas aan de slag met de topping. Dit keer niet, ik besloot om de chocolade gelijk over de cake te strooien zodat deze zou smelten door de warmte van de cake zelf. Zet de bakvorm op een rooster als je cake uit de oven komt. Ik gebruikte een siliconen bakvorm, die haal je na het bakken heel makkelijk van de cake zonder dat je hem hoeft om te keren. Als je een bakpan gebruikt zou ik de cake eerst even laten staan, uit de vorm halen en dan de chocolade toevoegen. Bij een springvorm kun je gewoon makkelijk de ring verwijderen wanneer hij helemaal is afgekoeld.
  • Strooi de chocola over de nog warme cake en laat even staan zodat de chocolade smelt. Met een spatel smeer je de chocola gelijkmatig uit. Strooi de granaatappelpitjes over de cake en laat de cake en chocola nu helemaal afkoelen.
Tips
Ik gebruikte diepvries granaatappelpitjes, maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken. Zeker voor de topping zal dat nóg mooier zijn! Als je granaatappelpitjes uit de diepvries gebruikt, kun je ze voor de topping het best laten ontdooien op een velletje keukenpapier.
Bewaren
De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.