Je zou het misschien niet snel denken, maar appel en spek passen ontzetten goed bij elkaar. Daarom is deze appel spek pannenkoek zo lekker.
Porties: 12pannenkoeken
Ingrediënten
600grambloem
3eieren(M)
1,5litermelk
snuf zout
2appels
1-2verpakkingen met plakjes spek(ik gebruik 3 plakjes per pannenkoek)
Instructies
Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne plakjes.
Omdat je spek gebruikt hoef je geen boter te gebruiken, ik doe dat niet in ieder geval. Leg de plakjes spek in de pan, paar plakjes appel erbij en schep wat beslag in het midden van de pan. Verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken. Wanneer het oppervlak droog is draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.
Tips
Bij het maken van appel spek pannenkoeken gebruik ik altijd wat meer beslag dan bij normale pannenkoeken, dan zijn ze beter om te draaien. Voordat je de pannenkoek omdraait kun je het best even controleren of de plakjes spek en appel los zitten van de bodem. Beweeg de pan even heen en weer en gebruik eventueel een spatel om ze los te maken.