Kleine hartige muffins gevuld met bacon, geitenkaas en walnoten. Ik voegde ook nog citroenrasp toe wat ze extra lekker maakt.
Porties: 30-35 stuks
Ingrediënten
1ei(M)
100mlzonnebloemolie
250mlmelk
250grambloem
raspvaneen kleine citroen
2tlbakpoeder
2tlrozemarijn
snuf zout
peper naar smaak
75gramwalnotenfijngehakt
75 gramgeitenkaasin stukjes
100grambaconreepjes
Instructies
Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, rozemarijn, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.
Voeg de stukjes waltnoten, geitenkaas en baconreepjes (ongebakken) toe en spatel deze door het beslag. Zet kleine papieren vormpjes in je mini muffinsvorm en vul ze tot net iets onder de rand met beslag.
Bak de mini muffins in 16-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Bewaar de mini muffins in een afgesloten verpakking tot je ze nodig hebt, je kunt ze eventueel nog even opwarmen in de oven als je ze warm wilt serveren (5 minuten op 180 °C).