Ga terug
+ plakjes
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Pindakaas-pretzel bananenbrood

Dol op pindakaas en bananenbrood? Dan wil je die pindakaas-pretzel bananenbrood absoluut eens proberen.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 75 gram pretzels
  • 100 gram pindakaas
  • extra: pretzels en pindakaas ter decoratie

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Roer de pindakaas al een beetje los in een schaaltje en breek de pretzels in stukjes. Voeg toe aan het beslag en spatel er doorheen. Het is niet erg als er nog wat klontjes pindakaas in zitten.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Verdeel met een theelepel wat extra pindakaas over het bananenbrood, roer licht door het oppervlak zodat er 'swirls' ontstaan. Strooi er ook nog wat stukjes pretzel over.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips
Je kunt elke soort pindakaas gebruiken die je lekker vindt. Let wel op met pindakaas die erg dun is, dit heeft invloed op de structuur, baktijd, etc.. Zelf geef ik de voorkeur aan wat stevigere pindakaas.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.