Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
koekjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.75
van
4
stemmen
Polvorones - Spaanse amandelkoekjes
Ze lijken wat op shortbread koekjes, maar hier heb je ook amandelmeel voor nodig. Het zijn heerlijke brosse Spaanse amandelkoekjes.
Porties:
18
koekjes
Ingrediënten
150
gram
ongezouten roomboter
150
gram
poedersuiker
+ extra voor bestrooien
0,5
tl
kaneel
200
gram
bloem
100
gram
amandelmeel
Instructies
Mix de boter en poedersuiker romig.
Voeg kaneel, bloem en amandelmeel tegelijk toe. Mix tot een stevig koekjesdeeg.
Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. De rol was bij mij ongeveer 5-6 cm in doorsnede. Het deeg is wat kruimelig, dat hoort zo.
Snij de rol deeg in plakjes van 1-1,5 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 25-30 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes licht beginnen te kleuren.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat, daarna strooi je er wat poedersuiker overheen.
Tips
Je kunt het deeg ook uitrollen en een koekjesuitsteker gebruiken.
Bewaren
Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.