Ga terug
+ koekjes
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Polvorones - Spaanse amandelkoekjes

Ze lijken wat op shortbread koekjes, maar hier heb je ook amandelmeel voor nodig. Het zijn heerlijke brosse Spaanse amandelkoekjes.
Porties: 18 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram poedersuiker + extra voor bestrooien
  • 0,5 tl kaneel
  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig.
  • Voeg kaneel, bloem en amandelmeel tegelijk toe. Mix tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. De rol was bij mij ongeveer 5-6 cm in doorsnede. Het deeg is wat kruimelig, dat hoort zo.
  • Snij de rol deeg in plakjes van 1-1,5 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 25-30 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes licht beginnen te kleuren.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat, daarna strooi je er wat poedersuiker overheen.
Tips
Je kunt het deeg ook uitrollen en een koekjesuitsteker gebruiken.
Bewaren
Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.