Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
-3 personen
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.50
van
2
stemmen
Spaanse aardappel tortilla uit de oven met spekjes
Serveer deze aardappel tortilla bij het avondeten of snijd er kleine blokjes van zodat het een tapas gerechtje is.
Porties:
2
-3 personen
voor een vorm van ongeveer 18 x 25 cm
Ingrediënten
1
rode
ui
gesnipperd
2
tenen
knoflook
uitgeperst
125
gram
spekjes
1
rode
paprika
in stukjes
600
gram
aardappelschijfjes
voorgegaard
5
eieren
(M)
handje
verse
peterselie
fijngesneden
peper en zout
Instructies
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de spekjes en paprika toe en bak deze kort mee. Doe hetzelfde met de aardappelschijfjes, 3-4 minuten meebakken is voldoende.
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
In een losse kom klop je de eieren met peterselie, peper en zout los. Giet over de aardappels heen.
Bak de aardappel tortilla in ongeveer 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Je wilt dat het eimengsel in ieder geval helemaal gestold is.
Tips
Zowel warm als koud te serveren.
Bewaren
2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.