Een heerlijke Midden-Oosterse aubergine dip: baba ganoush. In Jordanië heb ik dit talloze keren gegeten en ik bleef ervan smullen.
Ingrediënten
1aubergine
scheutolijfolie
0,5tlkomijn
2eltahin
0,5tl(gerookte) paprikapoeder
2tenenknoflookgeperst
2elcitroensap
peper en zout
peterselieter garnering
Instructies
Halveer de aubergine over de lengte. Snijd de twee helften kruislings in en leg ze op een bakplaat, witte kant naar boven.
Smeer de aubergines in met olijfolie, strooi de komijn erover.
Rooster de aubergines in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Schraap de aubergines leeg en doe dit in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten -behalve de peterselie- toe en gebruik een staafmixer (of foodprocessor) om alles door elkaar te mixen. Naar smaak kun je nog extra kruiden en specerijen toevoegen.
Schep de baba ganoush in een schaaltje en garneer met wat extra olijfolie, paprikapoeder en uiteraard de peterselie.
Tips
Wist je dat je ook zelf tahin kunt maken? Je vindt er een lekker recept voor bij Simone's Kitchen.
Bewaren
In een afgesloten verpakking in de koekast ongeveer 4 dagen houdbaar.