Clotted cream is hartstikke makkelijk zelf te maken. Het past goed bij verschillende toetjes en bij bijvoorbeeld scones. Zeker uitproberen dus!
Porties: 225gram
Ingrediënten
125gramcrème fraîche
100grammascarpone
Instructies
Neem twee kommen en meng in de ene kom de crème fraiche even los en doe hetzelfde voor de mascarpone in de andere kom.
Voeg de mascarpone en de crème fraiche hierna samen en spatel rustig door elkaar.
Het belangrijkste is dat je de crème fraîche en de mascarpone niet te stevig door elkaar klopt. Als je dit wel doet wordt je clotted cream te dun.
Tips
Met genoemde hoeveelheden heb je 225 gram snelle clotted cream. Ik vind dit voldoende voor bij één portie scones volgens mijn basisrecept voor scones.
Grotere portie snelle clotted cream maken? Gebruik de omrekentool in de receptkaart, of sla zelf aan het omrekenen en houd hierbij de volgende verhouding aan: 5 delen crème fraîche en 4 delen mascarpone.
Bewaren
Bewaar de room in een afgesloten bakje in de koelkast, hier blijft het een paar dagen houdbaar.