In Jordanië genoot ik meerdere malen van overheerlijke kofta. Dat wilde ik uiteraard zelf maken. Ik deel het recept voor deze Midden-Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus met jullie!
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de balletjes
400gramhalf om half gehakt
1rode ui
1tenenknoflookgeperst of fijngesneden
1tlkomijn
1tlkoriander (gemalen)
0,5tlkaneel
2elpaneermeel
1ei
Voor de saus
1bliktomatenblokjes (400 gram)
1klein blikjetomatenpuree
1teenknoflookgeperst of fijngesneden
1handverse peterseliefijngesneden
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door elkaar. Maak er in totaal 30 balletjes van welke je een beetje ovaalvormig maakt.
Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak alle de gehaktballetjes hier rondom in aan.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook en peterselie toe en roer rustig door elkaar.
Laat enkele minuten sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Tips
Kofta kun je eten als lunch door er flatbread bij te serveren. Als avondeten kook je er bijvoorbeeld wat rijst bij.
Bewaren
Afgesloten in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.