Ga terug
+ personen
Kofta recept
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Jordaanse kofta

In Jordanië genoot ik meerdere malen van overheerlijke kofta. Dat wilde ik uiteraard zelf maken. Ik deel het recept voor deze Midden-Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus met jullie!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 400 gram half om half gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 tenen knoflook geperst of fijngesneden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander (gemalen)
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei

Voor de saus

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook geperst of fijngesneden
  • 1 hand verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door elkaar. Maak er in totaal 30 balletjes van welke je een beetje ovaalvormig maakt.
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak alle de gehaktballetjes hier rondom in aan.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook en peterselie toe en roer rustig door elkaar.
  • Laat enkele minuten sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Tips
Kofta kun je eten als lunch door er flatbread bij te serveren. Als avondeten kook je er bijvoorbeeld wat rijst bij.
Bewaren
Afgesloten in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.