Het is één van mijn favoriete smaakcombinaties; appel en kaneel zijn twee smaken die erg goed samen gaan in verschillende toetjes. Zo ook in deze appel-kaneel muffins.
Porties: 10muffins
Ingrediënten
120gramfijne kristalsuiker
300grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
rasp van een citroen
2tlkaneel
2eieren(M)
250mlmelk
120mlzonnebloemolie
2tlvanille extract
1appel
grove kaneelsuiker
Instructies
Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, citroenrasp en kaneel bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Voeg ze toe aan het beslag en spatel ze erdoor. Houd eventueel een beetje achter zodat je nog wat over de muffins kunt strooien.
Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Verdeel de achtergehouden stukjes appel over de muffins en strooi ook wat grove kaneelsuiker over de vormpjes.
Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwamte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Alles over het bewaren van de muffins lees je hier.