Met deze zwarte kersen chocolade tartelette zul jij zeker je gasten versteld laten staan. Zien ze er niet chique uit? Het recept is eigenlijk helemaal niet moeilijk.
Porties: 5taartjes van 8 cm doorsnede
Ingrediënten
100grambloem
15gramamandelmeel
40grampoedersuiker
snuf zout
60gramongezouten roomboter
15gramlosgeklopt ei(ongeveer 1/3 ei)
Vulling en topping
6-8flinke eetlepelsHero zwarte kersenjam
100gramslagroom
100grampure chocola
5gramongezouten roomboter
5gedroogde of verse kersen
Instructies
Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan het ei toe en kneed tot een mooi deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Rol het deeg zo’n 4-5 mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek cirkels uit die een flinke slag groter zijn dan je bakringen. Als je geen bakringen hebt zou je ook andere taartvormpjes of zelfs een cupcake vorm kunnen gebruiken.
Leg het deeg in de ringen en duw de zijkanten aan zodat je een mooi bakje krijgt. Met een mes snij je het overtollige deeg weg. Zet de ringen met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik wat gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodempjes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de taartjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de vulling.
Wanneer de tartelettes zijn afgekoeld verdeel je de jam over de bodem. Zorg dat je ze niet te vol doet, er komt straks ook nog ganache bij.
Voor de ganache doe je de chocola in een hittebestendige kom. In een pan verhit je de slagroom. Wanneer dit aan de randen begint te borrelen giet je het over de chocola. Roer door tot alle chocola is gesmolten, voeg dan de boter toe. Roer ook nu door tot de boter is gesmolten.
Giet de ganache over de kersenjam zodat dit helemaal bedekt is. Als decoratie kun je een gedroogde of verse kers bovenop het taartje leggen. Gedroogde kersen vind je bij notenwinkels of een notenkraam op de markt.
Bewaren
Bewaar de zwarte kersen chocolade tartelettes in de koelkast in een afgesloten trommel, hier blijven ze een paar dagen goed.