Een heerlijke ovenschotel op z'n tijd is altijd een goed idee. Deze gnocchi ovenschotel met spinazie en mozzarella is ontzettend lekker en zeker een aanrader!
Porties: 3personen
Ingrediënten
500gramgnocchi
1ui
2teentjes knoflook
300gramspinazie
peper en zout
1blik tomatenblokjes(400 gram)
1blikje tomatenpuree(68 gram)
1bol mozzarella
1hand geraspte kaas
Instructies
Zet een pan met water en een flinke snuf zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze gaar. Dit duurt niet lang (paar minuten), ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
Ondertussen fruit je een gesnipperde ui met de teentjes knoflook aan in de pan. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, laat op een laag vuur pruttelen tot de gnocchi klaar is. Voeg dan de gnocchi toe en roer door elkaar.
Giet het mengsel in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze met de gerapste kaas over de schaal heen.
Bak de gnocchi ovenschotel in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Wanneer al gebakken tot 2 dagen te bewaren in de koelkast.