Doordat je kant-en-klaar deeg gebruikt voor deze Deense broodjes ben je supersnel klaar.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
1blikcroissantdeegXL
250grambanketbakkersroom
10 halveabrikozeneen blik van 240 gram (uitlekgewicht) is genoeg
Instructies
Rol het deeg uit op je werkblad en druk alle naden dicht. Halveer het deeg zodat je twee rechthoeken hebt. Elke rechthoek snijd je over de lengte in 5 repen.
Pak een reep deeg en draai er een wokkel van. Maak van die wokkel een spiraal door een uiteinde om het begin heen te draaien.
Leg dit rondje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk dit met je vingers in het midden plat. Je zit dat er automatisch een soort bakje wordt gevormd. Doe dit met alle repen deeg.
Schep een volle theelepel banketbakkersroom in de deegbakjes. Leg hier een halve abrikoos op.
Bak de Deense broodjes in 15-17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Het lekkerst om nog een beetje warm te serveren. Maar ook 2-3 dagen in de koelkast houdbaar als je ze goed verpakt.