Ga terug
+ stuks
Hartige Madeleines
Opslaan Recept afdrukken
4 van 11 stemmen

Hartige madeleines

Hartige madeleines? Ja hoor, dat is erg lekker. Kijk maar naar deze hartige madeleines met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten. Om te smullen!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 80 gram yoghurt (ik gebruikte magere, maar vol kan ook)
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 gram zongedroogde tomaat (in kleine stukjes)
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Instructies

  • Het maken van het beslag is heel simpel. Begin met het samenvoegen van het bloem, bakpoeder, zout, ei en de yoghurt. Roer met een spatel goed door elkaar.
  • Voeg dan de Parmezaanse kaas, tomaat en kruiden toe en meng dit er ook doorheen.
  • Verdeel het beslag over de ingevette en met bloem bestoven madeleine bakvorm.
  • Bak de hartige madeleines in 10 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
  • Deze madeleines met Parmezaanse kaas en tomaat zijn zowel warm als koud heerlijk. Ze zijn ook goed voor te bereiden en eventueel nog even op te warmen in de oven.
Bewaren
Wanneer afgedekt met folie 2-3 dagen te bewaren.