Hartige madeleines? Ja hoor, dat is erg lekker. Kijk maar naar deze hartige madeleines met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten. Om te smullen!
Porties: 10stuks
Ingrediënten
40grambloem
1tlbakpoeder
snuf zout
1ei(M)
80gramyoghurt(ik gebruikte magere, maar vol kan ook)
30gramgeraspte Parmezaanse kaas
10gramzongedroogde tomaat(in kleine stukjes)
1tlItaliaanse kruiden
Instructies
Het maken van het beslag is heel simpel. Begin met het samenvoegen van het bloem, bakpoeder, zout, ei en de yoghurt. Roer met een spatel goed door elkaar.
Voeg dan de Parmezaanse kaas, tomaat en kruiden toe en meng dit er ook doorheen.
Verdeel het beslag over de ingevette en met bloem bestoven madeleine bakvorm.
Bak de hartige madeleines in 10 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Deze madeleines met Parmezaanse kaas en tomaat zijn zowel warm als koud heerlijk. Ze zijn ook goed voor te bereiden en eventueel nog even op te warmen in de oven.