Wat kun je met overgebleven rijpe tomaatjes? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke gedroogde tomaatjes uit de oven mee maken. Super simpel en hartstikke lekker!
Ingrediënten
cherry tomaatjes(zoveel je wilt)
zout
peper
tijm
olijfolie
Instructies
Halveer de tomaatjes en leg ze op (een met bakpapier beklede) bakplaat. Strooi er wat zout, peper en verse tijm over. Gedroogde tijm kan overigens ook. Als laatst sprenkel je er wat olijfolie overheen.
Bak de tomaatjes in 2-2,5 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Je ziet ze steeds verder indrogen, haal ze uit de oven wanneer jij ze droog genoeg vindt.
Je kunt ze in een pot met olie bewaren, dan zijn ze heel lang houdbaar. Zelf deed ik ze in een bakje wat ik in de koelkast zette, dan zijn ze een week houdbaar.
De tomaatjes zijn heerlijk om zo een paar van te snacken, maar ook op een broodje of in een salade doen ze het goed.