Met deze tulband kun je heel erg veel mensen blij maken. De citroenen en frambozen maken deze cake lekker fris, en hij is bovendien ook heerlijk smeuïg.
Porties: 20plakjes
Gebruik een tulband met een inhoud van 2,4L
Ingrediënten
420grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
225gramongezouten roomboter
350gramsuiker
4eieren(M)
3elcitroenrasp= 3 kleine citroenen
50mlcitroensap=2 kleine citroenen
250gramzure room
200gramverse frambozen
Instructies
In een kom roer je bloem, bakpoeder, baking soda en zout door elkaar.
In een twee kom mix je de boter en suiker in enkele minuten romig.
Nadat dit gemixt is, roer je de zure room, citroenrasp en citroensap vast door elkaar.
Voeg je de eieren een voor een toe aan het boter-suikermengsel, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
Voeg het bloem- en zure roommengsel afwisselend in delen toe tot er een egaal beslag ontstaat. Mix op een lage stand en zodra het bloem is opgenomen kun je meer toevoegen (of stoppen na de laatste hoeveelheid bloem).
Scheur de frambozen in kleinere stukjes en voeg toe aan het beslag, spatel gelijkmatig door het beslag.
Vet je bakvorm in en bestuif eventueel met bloem (afhankelijk van de vorm), stort het beslag in de vorm. Spreid met een spatel gelijkmatig uit.
Bak de cake in ongeveer 75 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Plaats het rooster iets onder het midden.
Na 15-20 minuten afkoelen in de vorm kun je de cake lossen op een rooster om verder af te koelen. Serveer met slagroom en extra frambozen.
Tips
Als je diepvriesframbozen gebruik zou ik ze bevroren toevoegen. Waarschijnlijk heeft je cake dan ook wat langer nodig in de oven.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast.