Een heerlijke frisse crumble gemaakt van rabarber en een amandelcrumble.
Porties: 6personen
Ingrediënten
500gramrabarber
1tlvanille-extract
100gramfijne kristalsuiker
raspvan 1 citroen
1elcitroensap
Voor de crumble
40gramongezouten roomboter
50gramlichtbruine basterdsuiker
1tlvanille-extract
50grambloem
50gramamandelmeel
snufzout
50gramamandelenfijngehakt
Instructies
Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes.
Doe rabarber, vanille-extract, suiker, citroenrasp en -sap in een pan. Laat ongeveer 5 minuten koken op een middelhoog vuur, roer regelmatig door.
Verdeel het rabarbermengsel over 6 kleine ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal), laat het overtollige vocht in de pan zitten.
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed met je vingers tot een kruimelig mengsel. Verdeel de kruimels over de ovenschaaltjes met rabarber.
Bak de rabarber crumble in ongeveer 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte). Deze tijd en temperatuur gelden voor zowel de kleine vormpjes, als een grotere vorm.
Zowel warm als koud is de crumble heerlijk. Als toetje ook erg lekker met een bolletje ijs.