Recept afdrukken

Rabarber crumble

Een heerlijke frisse crumble gemaakt van rabarber en een amandelcrumble.
Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram rabarber
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el citroensap

Voor de crumble

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 50 gram amandelen fijngehakt

Instructies

  • Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes.
  • Doe rabarber, vanille-extract, suiker, citroenrasp en -sap in een pan. Laat ongeveer 5 minuten koken op een middelhoog vuur, roer regelmatig door.
  • Verdeel het rabarbermengsel over 6 kleine ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal), laat het overtollige vocht in de pan zitten.
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de crumble in een kom en kneed met je vingers tot een kruimelig mengsel. Verdeel de kruimeld over de ovenschaal(tjes) met rabarber.
  • Bak de rabarber crumble in ongeveer 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte). Deze tijd en temperatuur gelden voor zowel de kleine vormpjes, als een grotere vorm.
  • Zowel warm als koud is de crumble heerlijk. Als toetje ook erg lekker met een bolletje ijs.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3 dagen houdbaar.