Hoe leuk zijn deze eenhaps mini calzone pizza's. Ze zijn ontzettend geschikt als borrelhapje of op een feestje en ook nog eens super makkelijk te maken.
Porties: 18stuks
Ingrediënten
1rolpizzadeeg
tomatensaus(ongeveer een halve theelepel per pizza)
3plakjes salami(in stukjes)
handje geraspte kaas
Italiaanse kruiden
Instructies
Leg het pizzadeeg op je werkblad en rol het met een deegroller nog wat dunner uit. Steek er met een uitsteker (of glas/kommetje) cirkels van ongeveer 8 cm uit. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen en uitsteken, of je maakt daar gewoon een wat grotere ‘normale’ pizza van.
Op elk stukje deeg schep je een klein beetje tomatensaus, gebruik niet te veel. Strooi er ook wat geraspte kaas en stukjes salami over. Vouw de stukjes deeg dubbel en druk de randen met een vork goed dicht. Het is niet erg als erg een klein beetje tomatensaus uitkomt.
Smeer de calzone’s in met een beetje water en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
Bak de mini pizza’s in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Laat ze even afkoelen nadat ze uit de oven komen, de vulling is behoorlijk heet (zeg ik uit ervaring ?).