Ga terug
+ bord vol
Opslaan Recept afdrukken
4.64 van 11 stemmen

Krokante kipstukjes

Voor deze zelfgemaakte kipnuggets heb je geen frituur nodig. Ik bakte deze krokante kipstukjes namelijk in de oven. Super simpel en heel erg lekker!
Porties: 1 bord vol

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 el bloem
  • 1 ei (geklutst)
  • 5-6 handjes cornflakes

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Maak ze iets kleiner dan je de uiteindelijke hapjes wilt hebben.
  • Doe de cornflakes in een zak en druk ze fijn. Het moeten nog wel kleine stukjes blijven, dus maak ze niet té fijn. Zet schaaltjes klaar met de bloem, het eitje en de fijngemaakte cornflakes. Bekleed ook vast een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een stukje kip en wentel deze in het schaaltje bloem om, doop dan in het ei en als laatst in de cornflakes. Druk het in dit laatste schaaltje stevig aan zodat elk stukje kip rondom goed bedekt is. Leg ze tot slot op de bakplaat.
  • Bak de kipstukjes in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer gelijk met een lekker sausje naar keuze. Je zou ook kipstukjes met een smaakje kunnen maken door wat kruiden door je eitje te mengen.