Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
broodjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
Nog geen beoordeling
Volkoren cheddar sodabroodjes
Brood bakken zonder dat je het deeg hoeft te kneden of te laten rijzen. Ideaal! En deze volkoren cheddar sodabroodjes zijn ook gewoon heel erg lekker.
Porties:
10
broodjes
Ingrediënten
500
gram
volkorenmeel
10
gram
zout
1,5
tl
baking soda
400
ml
karnemelk
180
gram
cheddar
in stukjes
Instructies
Voeg volkorenmeel, zout, baking soda en cheddar samen in een kom, roer even door met een spatel.
Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet je handen in met olie. Dan plakt het deeg niet zo erg aan je handen.
Verdeel het deeg in 10 delen en vorm hier bolletjes van, dit hoeft niet perfect. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte.
Bak de broodjes in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Je zou ook nog (verse) kruiden toe kunnen voegen aan het deeg.
Bewaren
Luchtdicht verpakt buiten de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.