Ga terug
+ broodjes
VOLKOREN CHEDDAR SODABROODJES maken
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Volkoren cheddar sodabroodjes

Brood bakken zonder dat je het deeg hoeft te kneden of te laten rijzen. Ideaal! En deze volkoren cheddar sodabroodjes zijn ook gewoon heel erg lekker.
Porties: 10 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram volkorenmeel
  • 10 gram zout
  • 1,5 tl baking soda
  • 400 ml karnemelk
  • 180 gram cheddar in stukjes

Instructies

  • Voeg volkorenmeel, zout, baking soda en cheddar samen in een kom, roer even door met een spatel.
  • Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet je handen in met olie. Dan plakt het deeg niet zo erg aan je handen.
  • Verdeel het deeg in 10 delen en vorm hier bolletjes van, dit hoeft niet perfect. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte.
  • Bak de broodjes in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Je zou ook nog (verse) kruiden toe kunnen voegen aan het deeg.
Bewaren
Luchtdicht verpakt buiten de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.