Recept afdrukken

Hazelnoot schuimpjes

Gek op hazelnoot schuimtaart? Dan lust jij deze makkelijke hazelnoot schuimpjes ook, ik heb namelijk de basis van de taart gebruikt voor dit recept.
Porties: 25 schuimpjes

Ingrediënten

  • 150 gram hazelnoten
  • 6 eiwitten (ongeveer 200 gram)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Instructies

  • Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10-12 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als je hazelnoten nog een vliesje hebben, wrijf je ze tussen een schone doek heen en weer zodat deze loslaten. Laat de hazelnoten afkoelen en vermaal ze dan tot kleine stukjes.
  • In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix deze er rustig doorheen. Je wilt dat de stijve pieken behouden blijven. Spatel als laatste de hazelnoten voorzichtig door de meringue.
  • Vul een spuitzak met gladde spuitmond en spuit de schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak (of eigenlijk droog je ze) de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte)

Tips

  • Let op dat je de hazelnoten niet te lang vermaalt, want dan komt de olie los en krijg je een hazelnootpasta.
  • Een gladde spuitmond werkt het best bij deze schuimpjes.
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.