Hartige koekjes kunnen ook ongelooflijk lekker zijn, dat bewijzen deze sterren kaaskoekjes. Super leuk voor bij de kerstborrel.
Porties: 1schaal vol
Ingrediënten
200gramcheddar(geraspt, of plakjes fijnsnijden)
120gramongezouten roomboter
5elmelk
flinke snuf zout
200grambloem
100gramgeraspte Parmezaanse kaas
3elfijngesneden verse basilicum(gedroogd kan ook, gebruik dan 1 el)
Instructies
Kun je net als ik geen geraspte cheddar vinden, gebruik dan gewoon de plakjes die je fijn snijdt. Doe dit in een kom met de boter en melk en mix door elkaar. Dit mengsel ziet er wat vreemd en wellicht onsmakelijk uit, maar geloof mij als ik zeg dat het echt goed komt.
Voeg bloem, zout, Parmezaanse kaas en de basilicum toe en mix dit er doorheen. Het wordt nu echt een mooi deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, zorg dat het deeg ongeveer een halve centimeter dik is. Gebruik een uitsteker om figuren uit het deeg te steken. Ik gebruikte een ster, maar je kunt natuurlijk ook een ander vormpje gebruiken. Je kunt er zelfs gewoon met een mes vierkantjes van snijden.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Je kunt deze hartige koekjes gelijk op tafel zetten als ze nog warm zijn, maar je kunt ze ook prima van tevoren maken natuurlijk.
Bewaren
Goed verpakt ongeveer 1 week te bewaren. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.