Hummus is hartstikke lekker als dipje, maar ook op een boterham of een cracker. Met dit recept maak je zelf de lekkerste hummus.
Porties: 1portie
Ingrediënten
265gramkikkererwten uit blik(dit was het uitlek gewicht van mijn blikje)
2eltahin(sesampasta)
1-2teentjesknoflook
sap van 1 citroen
scheutje olijfolie
peper en zout
paprikapoeder
+ extra olijfolie en paprikapoeder voor serveren
Instructies
Zorg dat je van alle kikkererwten het vliesje verwijdert. Dat is even een rotklus, maar geeft wel echt een mooier en lekkerder eindresultaat. Door de kikkererwten in een schone (thee)doek te rollen laten de vliesjes vrij eenvoudig los.
Doe de kikkererwten dan in een kom en voeg hier de tahin, geperste knoflook, en citroensap aan toe. Met een staafmixer pureer je het tot een gladde puree. Als je het nog iets te stevig vindt, kun je nu een scheutje olijfolie toevoegen. Doe dat in delen tot je de voor jou juiste consistentie hebt. Breng de puree op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Bewaren
De hummus bewaar je tot serveren in een afgesloten bakje in de koelkast. Zet je het als dip op tafel bij een borrel? Schep het dan in een schaaltje en verdeel er nog een beetje olijfolie en paprikapoeder overheen.