Ga terug
+ servings
Ganache maken
Recept afdrukken
4.43 van 19 stemmen

Recept: ganache

Ganache kun je verwerken in allerlei recepten en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik leg je uit hoe je verschillende soorten chocolade ganache maakt!
Porties: 1 portie

Ingrediënten

Pure chocolade ganache

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Ruby chocolade ganache

  • 125 gram Ruby chocolade
  • 100 ml slagroom

Melkchocolade ganache

  • 150 gram melkchocolade
  • 100 ml slagroom

Witte chocolade ganache

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 ml slagroom

Instructies

Ganache maken

  • Hak de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
  • Verhit een steelpan met de slagroom op middelhoog vuur. Zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Roer met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten.
  • Je ganache is nu klaar om verwerkt te worden! Onderstaand omschrijf ik twee manieren om het te verwerken.

Over een taart gieten

  • Als je de ganache over een taart wilt gieten, voeg je een klein klontje boter toe. Dit zorgt ervoor dat de ganache mooi blijft glimmen wanneer hij gestold is.
  • Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het over de taart giet. Houd wel in de gaten dat het voldoende vloeibaar blijft.

Opkloppen tot een stevige vulling

  • Je kunt ganache ook opkloppen tot een stevige vulling. Zet de kom in de koelkast, maar controleer wel af en toe en roer de ganache door. Als je te lang wacht wordt het mengsel te hard.
  • Zodra het goed is afgekoeld, maar nog wel door te roeren is haal je de kom uit de koelkast. Met een mixer klop je de ganache op, het wordt een soort chocolade slagroom. Verwerk de crème gelijk, want het zal nu alleen nog maar steviger worden.
Tips
Je kunt ook een likeur toevoegen aan de ganache, als je hiervan houdt. Je vervangt een deel van de slagroom door de likeur, omdat de ganache anders te vloeibaar wordt. De likeur meng je er doorheen als alle chocolade versmolten is met de slagroom.
Bewaren
Ganache kun je niet van tevoren maken en moet meteen verwerkt worden, tenzij je truffels maakt natuurlijk.