Ga terug
+ bakje van ongeveer 500 ml
makkelijke appelmoes maken
Opslaan Recept afdrukken
4.61 van 38 stemmen

Appelmoes

Heb je een overschot aan appels, of heb je gewoon zin om zelf een keertje appelmoes te maken? Probeer dan zeker eens dit recept uit!
Porties: 1 bakje van ongeveer 500 ml

Ingrediënten

  • 3-4 appels (Jonagold of Goudreinet)
  • 40 gram fijne kristalsuiker (kun je ook achterwege laten)
  • 50 ml water

Benodigdheden

  • staafmixer

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Doe ze in een pan met de suiker en het water en zet op het vuur.
  • Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur zo’n 10-15 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
  • Als de appelstukjes zacht zijn, kun je er een moes van maken. Voor een grove moes gebruik je een aardappelstamper. Voor een gladde appelmoes pureer je de appeltjes fijn met een staafmixer.
Tips
Voeg ook eens wat vanille, kaneel of citroenrasp toe aan de appelmoes en kook dit mee. Dat geeft een heerlijke smaak.
Bewaren
De appelmoes kun je een paar dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Ingevroren kun je het tot drie maanden bewaren, goed luchtdicht verpakt.