Zoete cakes zijn natuurlijk heel erg lekker, maar wist je dat een hartige cake net zo lekker kan zijn? Zeker uitproberen dus!
Porties: 12plakjes (25 cm vorm)
Ingrediënten
3eieren(M)
100mlzonnebloemolie
150mlmelk
250gramzelfrijzend bakmeel
100gramgeraspte kaas
100gramchorizo blokjes
100gramzongedroogde tomaatjes(op olie)
65grampijnboompitten
2stelenbosui
peper, zout, Italiaanse kruiden
Instructies
In een kom doe je de natte ingrediënten bij elkaar; eieren, zonnebloemolie en melk. Roer met een garde door elkaar. Snijd de chorizo in blokjes, de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en de bosui fijn. De droge ingrediënten voeg je in een andere kom bij elkaar; zelfrijzend bakmeel, geraspte kaas, chorizo, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, bosui, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Meng deze droge ingrediënten met een spatel door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe en spatel tot een mooi beslag. Je kunt stoppen met spatelen zodra de droge ingrediënten helemaal zijn opgenomen. Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm.
Bak de hartige cake in ongeveer 50 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de cake even afkoelen voor je hem aansnijdt. Zelf heb ik een aantal plakjes van de cake ingevroren welke ik als hartig tussendoortje kan nemen.