Truffels zijn hartstikke eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Je kunt er ook zo goed mee variëren, zoals deze Toblerone Oreo truffels.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
2rollenOreo’s(28 koekjes)
100gramMonChou
300gramToblerone
Instructies
In een blender of hakmolentje maal je de Oreo’s tot fijne kruimels. Voeg hier de MonChou aan toe en kneed tot elkaar tot een soort deeg. Maak van dit mengsel de truffels in de vorm van driehoekjes. Leg ze allemaal op een bord en zet deze een half uurtje in de koelkast.
Als de truffels lang genoeg in de koelkast staan, smelt je de chocolade alvast. Hak de repen Toblerone in stukjes en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Wanneer dit gesmolten is voeg je de rest van de chocola toe, roer tot alles is gesmolten.
Haal de truffels uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocola. In dit artikel geef ik je wat tips voor het dippen van truffels en bonbons. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier. Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je ze serveert.
Bewaren
Eet je de Toblerone Oreo truffels niet gelijk op en wil je ze even bewaren? Lees hier hoe je dat het beste kan doen.