Recept afdrukken

Koningsdag stroopwafel tulband

Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag!
Porties: 20 personen
Voor een 24 cm tulband

Ingrediƫnten

  • 300 gram boter
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 6 stroopwafels in stukjes

Topping

  • 150-200 gram witte chocolade
  • extra stroopwafel
  • oranje sprinkles

Instructies

  • Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix door het mengsel, voeg de volgende pas toe als het eerste ei is opgenomen.
  • Zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout kun je tegelijk toevoegen, mix door het beslag. Stop met mixen zodra het meel is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en stort het beslag in een ingevette (en bebloemde) tulbandvorm.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om helemaal af te laten koelen.
  • Eenmaal afgekoeld kun je de chocolade smelten en laatste stroopwafel in stukjes snijden. Giet de chocolade over de cake en decoreer deze met de stroopwafel en sprinkles.
Tips

Je kunt ook een oranje glazuur maken van poedersuiker, water/melk en kleurstof als je je cake nog meer Koningsdag proof wilt maken.

Bewaren

Goed verpakt 5 dagen buiten de koelkast houdbaar.