Ga terug
+ stukjes (20x20 cm vorm)
Opslaan Recept afdrukken
4.70 van 10 stemmen

Paasei brownies

Wat kun je maken met al die lekkere paaseitjes? Nou deze lekkere paasei brownies bijvoorbeeld. Een heel lekker én simpel recept.
Porties: 16 stukjes (20x20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (kan gewoon pannenkoekenstroop zijn)
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 200-250 gram paaseitjes in smaak/smaken naar keuze

Instructies

  • Neem een pan en doe hier de boter, suiker, donkerbruine basterdsuiker, chocolade en stroop in. Op een laag vuur verwarm je de massa en blijf je roeren tot zowel boter als chocolade gesmolten zijn. Zet de pan aan de kant en laat afkoelen tot het lauw of op kamertemperatuur is. Verwijder tijdens het afkoelen vast de papiertjes van je paaseitjes.
  • In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op de laagste stand tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het mengsel en gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Verdeel de paaseitjes over de brownie, druk ze een klein beetje in het beslag.
  • Bak de paasei brownies in 25 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte).
Tips
Voor mijn tips voor de perfecte brownie verwijs ik je naar dit artikel. Daarin leg ik ook uit hoe je kunt zien wanneer de brownie gaar is.
Bewaren
Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Lees hier hoe je je brownie bewaart.